ANNONS

Ny digital marknadsplats för gryende modeskapare

Ny digital marknadsplats för gryende modeskapare

Snart lanseras Galleriques.com. En ny marknadsplats som ska sänka barriären till den breda marknaden för nya designers, samt underlätta för kunden att hitta unika produkter.

ANNONS

Marknadsplatser för unika och småskaligt producerade designprodukter ger mindre designentreprenörer en chans att nå ut till en bredare målgrupp. Nordic Design Collective och Konsthantverkcentrum är två aktörer inom området, nu får man sällskap av ytterligare en, fast inom mode.

Galleriques.com är en ny digital marknadsplats för designpionjärer med småskaliga kollektioner inom mode och design.

– Idén till Galleriques.com uppstod när jag själv sökte originella designplagg och spännande hantverk. Jag upptäckte snabbt att jag var begränsad till tillfälliga, lokala marknader som ägde rum alltför sällan, säger Teresa Vikstedt, grundare av Galleriques.com.

Starkare tillsammans

Målet med sajten är helt enkelt att sänka barriären till den breda marknaden för morgondagens modeskapare, samt underlätta för kunden att upptäcka nya spännande aktörer inom mode och mer personliga varumärken.

Lanseringen sker den 24 april och med från start finns sex designers. Arethé Stockholm, J0o0lry, Beak Boots, Roo Stockholm, Whip Appeal of Sweden och Rype design. Fler står på tur inom kort.

– Inom modebranschen är det hård konkurrens om kundernas uppmärksamhet. Som nyetablerad designer kan man bli starkare i ett kollektiv, dra nytta av varandra och växa tillsammans, säger Teresa Vikstedt.

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se