ANNONS

Stora problem med Pacsoft, många E-handlare drabbade

Stora problem med Pacsoft, många E-handlare drabbade

Både svenska och danska e-handlare har stora problem med PostNords system Pacsoft som legat nere till och från sedan i morse. Många e-handlare får inte ut dagens order till följd av driftstörningarna.

ANNONS

E-handlare som använder PostNords TA-system Pacsoft har idag inte fått ut sina fraktetiketter i vanlig ordning.

Pacsoft ska vara en tjänst som tillhandahålls av TA-leverantören Unifaun och de rapporterar officiellt problem med sin tjänst.

Vi har tyvärr fortfarande driftstörningar i Unifaun Online. Vi beklagar detta och jobbar på att lösa det snarast möjligt, skriver Unifaun Support.

Både svenska och danska e-handlare är drabbade och även om det ibland går att få ut några order så har det för vissa stått stilla hela dagen.

Problemet för oss är att vi printar fraktetiketten till varje paket, så vi kan inte lägga det i en "batch" och få ut alla på en gång när väl Pacsoft funkar, skriver en ledsen och frustrerad e-handlare.

PostNord verkar inte veta exakt var felet ligger och det ska vara Unifaun som primärt jobbar med att lösa problemet.

Vi har tyvärr inte fått något besked om att problemet är löst, var PostNords senaste besked till oss.

Vi uppdaterar när ny information inkommer.

 

Uppdatering klockan 15:30

Driftstörningen för Pacsoft Online har nu lösts och systemet är att betrakta som uppe sedan klockan 15 idag. Unifaun arbetar vidare med att analysera grundorsaken till varför problemet har uppstått, meddelar PostNord.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se