ANNONS

Kicks unika e-handelsförmån: Säljer exklusiv parfym online

Kicks unika e-handelsförmån: Säljer exklusiv parfym online
Nu i Kicks e-handel
Foto: Byredo.se

"Har haft stor efterfrågan hos våra onlinekunder".

ANNONS

Trots att vi nu skriver 2018 finns det fortfarande företag som kräver att man ska ha fysiska butiker för att få vara återförsäljare av deras produkter. Det här fenomenet är något vi har sett inte minst i skönhetsbranschen, där aktörer som Boozt och Gents har öppnat butiker efter påtryckningar från exklusiva märken.

LÄS ÄVEN: Modejätten Boozt ger sig in i ny miljardbransch

Nu berättar skönhetskedjan Kicks att företaget sedan december är en av få återförsäljare som får sälja parfymer från dofthuset Byredo i sin e-handel.

Kan e-handlas med click and collect

Utöver e-handeln kommer Byredos parfymer dock att säljas i Kicks flaggskeppsbutiker i Göteborg och Malmö.

- Vi är mycket glada över att vi ha fått förmånen att sälja Byredo även i vår e-handel. Vi har haft stor efterfrågan på Byredo hos våra onlinekunder och i samband med vår satsning på märket i våra flaggskeppsbutiker kunde vi även inkludera e-handeln, berättar Gina Azaric, nordisk marknadsdirektör på Kicks, i ett mejl till Ehandel.se.

Hur kommer det sig att ni inte ska sälja parfymen i alla era butiker?

- Vad som finns fysiskt i butik kan variera. Byredo finns som sagt att köpa i våra flaggskeppsbutiker, men går att beställa i alla våra butiker via vår omnikanalslösning med iPads.

LÄS ÄVEN: Kicks får ny e-handel med fokus på sömlös kundresa

"Diskuterade inte butikskrav"

Till skillnad från Boozt och Gents har inte Kicks märkt av några särskilda krav angående olika försäljningskanaler från leverantörerns sida.

- Det var inget vi diskuterade i och med att vi redan har fysiska butiker, avslutar Gina Azaric.

Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se