ANNONS

Volvo startar e-handel: "Har efterfrÄgats av kunderna"

Volvo startar e-handel: "Har efterfrÄgats av kunderna"
Kristian Elvefors, VD Volvo Car Sverige

Efter bland annat bakluckeleveranser tar bilföretaget nu steget fullt ut och öppnar en egen webbshop.

ANNONS

Bilbranschen har pÄ sistone genomgÄtt stora förÀndringar vÀrlden över för att anpassa sig till den digitala eran och allt fler bilföretag har hoppat pÄ tÄget. I Storbritannien införde Hyundai bÄde nÀtbutik och hemkörning för nÀtkunderna och i Danmark gjorde en lagÀndring att Volkswagen till slut kunde börja sÀlja sina bilar online.

HÀr i Sverige har vÄr egen biljÀtte Volvo varit snabba med att hoppa pÄ olika e-handelsrelaterade projekt. DÀribland har de testat bakluckeleveranser i samarbete med sÄvÀl Mat.se som Eleven.se och Lekmer.

Kunden trycker pÄ köpknapp

Nu tar Volvo det hela ett steg lÀngre och lanserar en egen e-handel pÄ hemsidan Volvocars.com. BilmÀrkets nya koncept Care By Volvo lÄter nÀmligen kunden bygga ihop sin egen bil pÄ hemsidan, varpÄ man trycker pÄ en köpknapp för att bestÀlla den. I samband med att Volvo tar kontakt för att bekrÀfta ordern fÄr kunden vÀlja vilken Volvobutik han eller hon vill hÀmta sitt nya fordon i.

Enligt Volvo innebÀr satsningen, Àven om det alltsÄ fortfarande inte gÄr att fÄ sin e-handlade bil hemskickad, att företaget ligger i framkant pÄ den svenska bilmarknaden.

- Med Care By Volvo vill vi göra livet enklare för vÄra kunder - vi vill möta dem dÀr de Àr, oavsett om det Àr i en digital eller fysisk miljö, sÀger Kristian Elvefors, VD för Volvo Car Sverige, i ett pressmeddelande.

"Naturligt att erbjuda digitala köp"

I Volvos e-handel kan kunderna utöver att bygga och bestÀlla sin egen bil ocksÄ köpa tillÀggstjÀnster som försÀkringar och bilservice.

- Vi arbetar konsekvent med att stÀrka vÄra kunders upplevelse av Volvo som varumÀrke, det Àr dÀrför naturligt för oss att Àven kunna erbjuda digitala köp av vÄra produkter. Vi vet att mÄnga kunder efterfrÄgar den hÀr typen av tjÀnster, sÀger Kristian Elvefors.

Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se