ANNONS

Ny fakturalösning för E-handlare

Ny fakturalösning för E-handlare
ANNONS

Resurs Bank meddelar idag att de tar upp kampen om betalningarna på nätet. Det handlar om en ny fakturalösning som sägs ha bättre villkor än konkurrenterna på marknaden. En av fördelarna med tjänsten skall vara snabbare utbetalning till e-handlare.

– Med upp till 60-dagars faktura, flexibla delbetalningar, säkrare kredithantering och snabbare betalning till näthandlare är vår plattform det vassaste på marknaden just nu, säger Christoffer Norrthon, chef Säljfinans Resurs Bank.

Resurs Bank har starka kopplingar till Siba som numera även äger NetOnNet. En intressant sak som vi noterar är att Siba verkar använda Klarna för sina fakturor. Vi läser följande i Sibas nätkassa:

"När du bekräftar din beställning skickas din beställning till vår samarbetspartner, Klarna AB, som gör en enkel prövning av köpet. När vi skickar varan erhåller du också ett inbetalningskort."

Vi gissar att de redan hade ett avtal med Klarna och därmed fick börja med att använda tjänsten hos nyförvärvade NetOnNet. De som äger Siba äger även delar av Resurs Bank vilket gör att de drar in pengar via finansiella tjänster och lån, som ofta skapas i butikerna.


Bild ifrĂĄn NetOnNets kassa

Resurs Banks nya betallösning lanserades redan inför julhandeln på NetOnNets hemsida och enligt dem har det varit en succé:

– Fördelen med att kunna erbjuda våra kunder samma betalningslösningar både i butik och på nätet gjorde att vi, trots den stundande julhandeln, valde att satsa på Resurs Banks nätbetalning. Samarbetet med Resurs Bank blev en succé och deras nätbetalning visade sig fungera utmärkt under en period då besöksantalet i vår näthandel nådde all time high, säger Karin Sandsjö, VD NetOnNet.

Det ska bli intressant att se om inte Siba också väljer att följa NetOnNet gällande denna betallösning. Vi undrar också om Resurs Bank har det som krävs för att locka till sig e-handlarna. De finansiella musklerna har de dock, så de borde kunna erbjuda bra villkor, och mer konkurrens mellan betalleverantörer kan inte skada oss e-handlare.

 

Källa: press

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se