ANNONS

Inet flyttar om i Göteborg för att stärka e-handeln

Inet flyttar om i Göteborg för att stärka e-handeln
Inet nysatsar i hemstaden Göteborg

Datorbutiken har "en betydande marknadsandel på västkusten", enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

Inets allra första butik, som ligger på Ringön i Göteborg, flyttar till ett nytt läge i samma område. Samtidigt flyttar butikens returavdelning och andra centrala funktioner till företagets huvudkontor i Sisjön. Det meddelar datorbutiken i ett pressmeddelande och tillägger att omorganisationen är en del i företagets omnikanaltänk. När allt från kundtjänst till returhantering är samlat på ett och samma ställe räknar Inet med att spara både tid och resurser.

- Genom att koncentrera kundservicefunktionerna till Sisjön skär vi bort onödiga och tidskrävande interna transporter. Dessutom samlar vi viktig kompetens vilket kommer att få positiva synergier inom både utbud och service, säger VD:n Erik Wickman i pressmeddelandet.

Modern e-handelsportal bakom framgång

Inet planerar fler butiksöppningar i både Stockholm och Göteborg, och västkusten pekas ut som ett särskilt starkt område för företaget.

- Tillsammans med e-handeln har datorbutiken en betydande marknadsandel på västkusten. Kombinationen av butiker och att erbjuda en modern e-handelsportal, med kundens behov och önskemål i fokus, är bidragande orsaker till Inets framgång, skriver företaget.

Inets omsättning ökade med över tio procent under 2016, vilket företaget menar är ett bra resultat inte minst med tanke på den vikande elektronikmarknaden. Målet är att fortsätta att växa 2017, och att göra det genom att ge kunderna en lyckad kombination av e-handel och fysiska butiker.

– En stor del av vår tillväxt framöver kommer ske på nätet, men det är nödvändigt med fysiska butiker där vi får träffa våra kunder, ge personlig rådgivning och service samt erbjuda snabb leverans från lokala lager. Butikerna är dessutom viktiga arenor för våra event, avslutar Erik Wickman.

Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se