Sรถk
Stรคng denna sรถkruta.
ANNONS

PostNord kompletterar sina vykort med video

PostNord kompletterar sina vykort med video
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

Postjรคtten vill verkligen fรฅ oss att skicka traditionella vykort.

ANNONS

Digitaliseringen breder ut sig รถver vรฅrt avlรฅnga land och vรคrlden fรถr den delen. Allt fler hittar till e-posten och de sociala nรคtverkens fรถrgyllda land. Platser dรคr man slipper fรฅ รคcklig smak pรฅ tungan av att slicka frimรคrken.

Denna utveckling รคr dock inte alls rolig fรถr PostNord som i รฅratal tagit hand om vรฅra brev till nรคra och kรคra. En stor anledning till PostNords sjunkande omsรคttning รคr just de dalande brevvolymerna.

Idรฉn รคr inte unik men fรถr att gรถra det enklare att skicka traditionellaย vykort har PostNord vรคnt sig till mobilen. Fรถr nรฅgot รฅr sedan lanserade fรถretagetย mobilappen Riktiga vykort. En app dรคr man helt enkelt kan designa sitt vykort och fรถr 19 kronor fรฅ det skickat vรคrlden รถver.

Vykorten blir digitala med QR-koder

Nu infรถr sommaren dรฅ mรฅnga fortfarande sรคgs vรคnda sig till de traditionella vykorten sรฅ tar fรถretaget nรคsta steg i sin satsning.

PostNord lanserar nรคmligen videovykort. Hur fungerar det tรคnker du kanske. Med hjรคlp av QR-koder fรถrstรฅs. I mobilappen fรถr Riktiga vykort kan man nu lรคgga till en videohรคlsning som sedan blir till en QR-kod pรฅ det riktiga vykortet. Mottagaren mรฅste sedan anvรคnda en QR-kodslรคsare, som PostNord dock snรคllt inkluderat i sin app, fรถr att fรฅ upp videon. Videomeddelandet ska sparas i 28 dagar.

Frรฅgan รคr om det inte รคr enklare att bara skicka en videohรคlsning digitalt via nรฅgot socialt nรคtverkt? Detta sagt sรฅ verkar konsumenterna faktiskt gilla Riktiga vykort-appen starkt. Vi gissar dock att det รคr den analoga aspekten kombinerat med en bekvรคm app som รคr det vinnande konceptet. Och fรถrstรฅs att vykortet kan prydas med en selfie.

Dela artikeln: