ANNONS

Divertimento Finanza, ännu en Klarna-klon?

Divertimento Finanza, ännu en Klarna-klon?
ANNONS

Tidigare i veckan skrev vi om att Klarna får konkurrens av Collector på marknaden för fakturatjänster. Nu är det dags igen. Det italienska finansbolaget Divertimento Finanza, med rötter i Berlusconi-sfären storsatsar på fakturalösningar och finansiering av europeisk e-handel. Man har i dag påbörjat sin bearbetning av den svenska marknaden.

Förutom att erbjuda konsumentfakturor med 30 dagars kredit till bara 0,99% kostnad för e-handlaren, så erbjuder man också andra finansieringstjänster som leasing och en ny typ av fakturabelåning – möjligheten att även belåna sina leverantörsfakturor. Vi på Ehandel.se är naturligtvis nyfikna på hur detta kan låta sig göras, och har tagit kontakt med Divertimento Finanzas kontor i Sverige.

- En obetald leverantörsfaktura är ju att anse som en tillgång, och då bör man också kunna belåna den för att stärka sin likviditet. Därmed kan de fakturor som förfaller idag finansieras med dem som förfaller lite senare, säger Finn Ansén, sverigeansvarig för Divertimento Finanza.

Blir inte detta lite av Ebberöds bank?

- Nejdå, inte alls. Vi har analyserat detta noga och kommit fram till att vi kan upprätthålla den finansiella stabiliteten genom att det finns en balans mellan hur mycket fakturor vi belånar, och hur mycket pengar vi lånar ut, försäkrar Finn Ansén.

Det är ju onekligen en intressant möjlighet som idag öppnar sig för svenska e-handlare, då många anger bristande likviditet som det främsta hindret för vidare expansion. Vi kommer att följa detta, och vill naturligtvis gärna höra av e-handlare som avser att prova tjänsten.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se