ANNONS

E-handelsparken lanserar stor Popup-butik för e-handlare

E-handelsparken lanserar stor Popup-butik för e-handlare
Rikard Axelsson

Relativt nystartade E-commerce Park of Sweden planerar en popup-butik för e-handlare mitt i centrala Helsingborg.

ANNONS

Det händer en hel del i Helsingborg just nu där Ehandel.se har sitt huvudkontor. Vi kommer hålla e-handelskonferensen Emeet här den 7:e april, något ni förstås inte får missa.

Utöver det har vi fått se staden bli centrum för ett större pilottest av paketautomater. Vår grundare Dan Nilsson har varit med och dragit igång e-handelsparken E-commerce Park of Sweden, ett kontorshotell med lager för e-handlare.

Parken, Staden och Cityföreningen

Nu meddelar e-handelsparken att de kommer öppna en popup-butik tillsammans med staden och cityföreningen. Den som har hand om det hela är Rikard Axelsson som är Inkubatoransvarig på e-handelsparken. Projektet kallas Hbg Pop-up och ska främst samla lokala e-handlare i vad som ser ut att bli en ganska stor tillställning.

Vi kontaktade Rikard Axelsson för att få veta mer om denna Hbg Pop-up.

När öppnar Hbg Pop-up?

- Vi kommer att genomföra Hbg Pop-up vid två tillfällen under 2016. Vi planerar att köra fredag till söndag vid tillfällena. Exakt när detta sker är inte bestämt ännu.

Vem är ansvarig för det?

- Ansvarig för projektet är E-commerce park of Sweden, men vi får mycket god stöttning av Cityföreningen och projektet finansieras delvis av Visionsfonden.

Hur stora är lokalerna och hur många e-handlare får plats där?

- De lokaler vi diskuterar just nu är cirka 400 kvm och ligger väldigt centralt. Vi planerar att runt 30 e-handlare är lagom för att kunna exponera sitt varumärke och sina produkter på ett bra sätt. Vid det andra tillfället hoppas vi ha fått in mycket feedback och input så om det blir samma lokal vet jag inte ännu. Vi kollar även på andra event som händer i staden och om man skulle ordna en lokal i närheten av dessa för att ta del av folkströmmen.

Vilka e-handlare kommer vara med och hur ansöker man om en plats?

- Vi vill att lokala e-handlare ska vara med och vi hoppas att det kommer vara allt från de som omsätter 50 tusen till de allra största. Detta är ett projekt som vi kommer lära oss mycket av och vem vet vart vi landar efter dessa två event. Vi har börjat ta in intresseanmälningar och är man sugen på att veta mer, mailar man mig. Får vi in många ansökningar och intresseanmälningar så är en större lokal inte otänkbart, vi gör ju detta trots allt för e-handlarna.

Vi tackar Rikard Axelsson för svaren och kommer hålla utkik efter denna Hbg Pop-up framöver. Det är inte omöjligt att vi gör ett reportage ifrån popup-butiken under 2016.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se