ANNONS

Klarna tappar toppchef och står utan ersättare

Klarna tappar toppchef och står utan ersättare
Carol Hargrave lämnar Klarna efter drygt ett år
Klarna

Det svenska betalbolaget drabbas av ännu ett tungt avhopp på marknadssidan när marknadschefen Carol Hargrave lämnar Klarna.

ANNONS

I november valde Niklas Angergård, som rekryterades 2013 som vice president brand & marketing, att lämna Klarna för att istället bli marknadschef för it-bolaget Tieto.

Nu har även Carol Hargrave lämnat betalbolaget enligt uppgifter till Dagens Media. Carol Hargrave rekryterades som ny Chief Marketing Officer, CMO, från PayPal i september 2014, men efter lite mer än ett år väljer hon alltså att sluta.

Ingen ersättare på ingång

Varför Hargrave valt att kliva av är oklart i dagsläget men enligt Klarnas kommunikationschef, Erik Engellau-Nilsson, har hon och hennes man flyttat tillbaka till Texas, USA. Det är ännu inte heller klart vem som blir hennes ersättare.

– Det är inte klart, och det får ta lite tid att hitta en stjärna någonstans i världen. Vi är olika personer som ansvarar för olika delar av marknadsföringen, men övergripande ansvarig innan vi har hittat en bra ersättare till Carol är Sebastian Siemiatkowski, säger Erik Engellau-Nilsson.

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se