Flera faktorer ligger bakom SNS fall. Enligt experter har den globala efterfrågan på exklusiva sneakers minskat, samtidigt som konkurrensen hårdnat. SNS expansion till nya marknader, som USA och Japan, blev kostsam och sammanföll med en svagare marknad.
En av grundarna, Peter Jansson, uttryckte i ett pressmeddelande förhoppning om att SNS ska kunna återuppstå.
Trots kampen under de senaste åren, har det varit en otrolig resa. Vi har kommit långt i omstruktureringen av SNS och jag tror verkligen på vår nya affärsplan. I kombination med en återställning i och med konkursen, hoppas jag att SNS kommer att kunna fortsätta den här resan.
Till nyhetssajten Di säger den andra medgrundaren Erik Fagerlind, som lämnade SNS 2021, att konkursen symboliserar ett slut för honom.
För mig personligen så innebär konkursen slutet på en rätt långdragen process som har pågått i ett par års tid. Jag har redan levt igenom den här sorgen och blickar framåt nu. Men jag lider med alla som jobbar på och med SNS runt om i världen.
Han avslöjar även att det fanns meningsskiljaktigheter mellan honom och majoritetsägaren FSN Capital gällande bolagets strategiska inriktning.
Jag ville satsa mer på vårt eget varumärke, resterande ägare ville göra mer traditionell e-handel av det för att nå bredare med ett mer kommersiellt sortiment, avslutar han.
Enligt Breakit berörs 68 anställda av konkursen.
Den som är utsedd till konkursförvaltare är Mikael Kubu. Han uppger till Market att man hoppas sälja verksamheten så fort som möjligt och han gissar på att försäljningen är i mål inom en månad. Det största värdet ligger i varumärke, orderstock, kunddatabas samt lager.