ANNONS

Bokus vd talar ut om anrika förvärvet: “Inga större omstruktureringar”

Maria Edsman
”Byggt upp ett fint bolag”.

I morse stod det klart att Bokusgruppen lägger vantarna på det anrika företaget BTJ, tidigare känt som Bibliotekstjänst. Företaget säljer fortfarande till bibliotek men har även breddat kundbasen till skolor och företag.

LÄS ÄVEN: Bokus ger 70 miljoner för nästan 90-åriga företaget: "Stabil ägare"

BTJ har anor från 1936 då Bibliotekens Försäljningscentral grundades. 1960 blev Bibliotekstjänst ett aktiebolag och 2002 så bytte man namn till det kortare BTJ.

Nu ägs alltså hela kalaset av e-handelsjätten Bokusgruppen, som köpt alla aktier i BTJ Sverige. Vad ska nu hända med BTJ? Vi ställde frågan direkt till Bokusgruppens vd Maria Edsman.

ANNONS

BTJ kommer att drivas vidare som ett dotterbolag inom affärssegmentet Bokus. Detta förvärv handlar främst om att BTJ och Bokusgruppen har kompletterande styrkor som i kombination kommer att stärka oss på totalen på flera sätt, svarar Maria på frågan hur BTJ kommer att integreras i verksamheten.

Finns det några planer på att utveckla, modernisera eller integrera BTJ:s e-handelsplattform i Bokusgruppens befintliga struktur?

Det är för tidigt att svara på. Nu ska vi lära känna varandra och steg för steg utveckla våra planer och se inom vilka områden vi kan ta till vara på varandras respektive styrkor.

Kommer ni att göra omstruktureringar eller personalförändringar?

Det finns inga planer på några större omstruktureringar. BTJ kommer att sitta kvar i Lund och drivas vidare som ett dotterbolag. Anette Grönroos, BTJ:s vd, kommer att vara kvar som vd för bolaget och, tillsammans med sin ledningsgrupp, rapporterar till en internstyrelse. Vi är väldigt glada att ha kvar Anette som vd för BTJ och att få jobba vidare tillsammans med henne och övriga medarbetare, som byggt upp ett fint bolag under många år, avslutar Maria Edsman.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Julerbjudande

40% rabatt

På årsmedlemskap