ANNONS

Ellos nära ny ägare - garanteras 250 miljoner: "Bekräftat vår vilja"

Hans Ohlsson, vd för Ellos
De är redo att ta över.

Turerna kring Ellos Group rullar vidare. Efter att man tidigare inte lyckats landa förhandlingarna med långivarna är nu tongångarna en helt annan.

En ad hoc-grupp av obligationsinnehavare har nämligen landat i att de är villiga att ta över koncernen inom kort.

Dessutom innefattar upplägget att Ellos Group får en kreditfacilitet på upp till 250 miljoner kronor, för att säkerställa den fortsatta driften och att man kan uppfylla sina åtaganden. Det innebär att koncernen kan plocka ut pengar upp till den summan under en längre period, utan att ansöka om ytterligare lån vid varje tillfälle.

ANNONS

Ad hoc-gruppen består av obligationsinnehavare som representerar mer än 50 procent av fordringarna i de obligationslån som uppgår till 1,5 miljarder kronor som Ellos Group ej kunnat betala.

Jag ser fram emot stödet från våra obligationsinnehavare och är övertygade om att de pågående processerna kommer att bidra till en mer hållbar kapitalstruktur. Det som nu sker innebär ett viktigt steg i Ellos Groups arbete med att stärka balansräkningen, förbättra likviditeten och skapa förutsättningar för att förbli ett långsiktigt konkurrenskraftigt och lönsamt bolag, säger Hans Ohlsson, vd för Ellos Group, i en kommentar.

Ellos Group och de flesta av dotterbolagen har varit säkerheten för lånen. Det är därför som långivarna, obligationsinnehavarna, helt enkelt kan ta över Ellos-koncernen och moderbolagets väsentliga tillgångar för att lösa en återbetalning av obligationslånen.

Och nu ser man alltså ut att vara på väg att gå i mål med den processen. Så här skriver ad hoc-gruppen om beskedet:

Som en stark supporter av Ellos Group ser vi fram emot att arbeta med koncernen och dess ledning för att gemensamt hitta en hållbar väg framåt. Vi har idag bekräftat vårt stöd till verksamheten och vår vilja att ta över koncernen. Den föreslagna kreditfaciliteten är avsedd att stödja koncernens förmåga att prestera gentemot kunder och motparter och förbli en stabil och pålitlig motpart under processen.

LÄS ÄVEN: Ellos moderbolag i konkurs - efter plötsliga vändningen

LÄS ÄVEN: Långivarna kan ta över Ellos efter skuldkrisen - det händer nu

Nils Lund
nils@ehandel.se