Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Amazon stänger framtidsbutikerna: “Ekonomin fungerade inte”

Foto: AI
Halverat antalet.
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

E-handelsjätten Amazon meddelade tidigare i år att deras magiska butiker där man slapp besöka en kassa, utan istället bara gick ut med varorna, skulle skäras ner i antal. Detta efter att nyheten spridits att tekniken inte var så magisk som man först givit sken av, tydligen skedde en hel del manuellt arbete i bakgrunden.

ANNONS

Amazon hävdade dock bestämt att tekniken inte var död och att man nu skulle börja sälja in den till andra företag istället för att rulla ut den helt i egen regi. Enligt rapporter så var det främst i större butiker som tekniken verkade fallera.

LÄS ÄVEN: Amazon slänger ut tekniken - ska nu kränga den till andra handlare

Nu kommer nyheten att e-handlaren stänger ytterligare tre av sina Amazon Go-butiker, som använder sig av den så kallade Just Walk Out-tekniken. Och enligt Amazon presterade butikerna bra.

I det här fallet, även om dessa tre butiker presterade bra, så kunde vi inte få ekonomin att fungera med hyreskostnaden, så vi har beslutat att inte förnya avtalen och har stängt på dessa platser, säger Amazon i ett uttalande.

Och återigen så meddelar Amazon att man inte gett upp gällande tekniken. Man ska fortsätta att utveckla Just Walk Out samtidigt som man erbjuder den till andra handlare. Amazon har nu kvar 17 Go-butiker i USA, nära en halvering sedan 2023.

Dela artikeln: