Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Gudrun Sjödén gör comeback - tar över som VD

Gudrun Sjödén (Pressbild/Gudrun Sjödén)
"Valt att lämna".
Izabella Borowska
izabella@ehandel.se

Dela artikeln:

Hösten 2022 lämnade Gudrun Sjödén posten som vd, i sitt företag med samma namn. Detta efter att modeföretaget anklagades - i en granskning - av anställda, för både hot och mobbning på arbetsplatsen.

LÄS ÄVEN: Hon lämnar som VD efter hårda kritiken: "Vänder blad"

Grundaren flyttade till New York, men satt kvar som styrelseordförande i bolaget.

ANNONS

Och nu är hon tillbaka. E-handelsföretaget har, enligt Breakit, uppgett i dokument till Bolagsverket att Gudrun Sjödén sätter sig i vd-stolen igen. Samtidigt sätter sig Cay Bond, trendanalytiker och modejournalist, vid styrelsebordet.

Tanken är dock inte att Gudrun Sjödén ska ratta företaget som vd. Hon kliver in som tillförordnad vd när Ann Adelsson, som axlat vd-rollen hittills, väljer att lämna.

LÄS ÄVEN: Så gick det efter mediedrevet mot e-handlaren - stort resultattapp

Ann Adelsson har, efter 16 år på en rad olika befattningar inom koncernen och sedan 5 år tillbaka som vd och koncernchef, valt att lämna sin roll på företaget på grund av personliga skäl, säger Christel Blomberg, kommunikationschef på Gudrun Sjödén, till sajten.

Rekrytering av en ny vd påbörjas inom kort. Styrelseordförande Gudrun Sjödén tar temporärt över rollen som vd och koncernchef. Detta gäller under en kortare interimsperiod.

Dela artikeln: