Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Ida Warg Beauty dippar - minskad efterfrågan drar ner säljet

Ida Warg and Adrian Innergård (Foto: Press/Lumene)
"Ska dubbla siffrorna".
Izabella Borowska
izabella@ehandel.se

Dela artikeln:

Skönhetsföretget Ida Warg Beauty har nu sammanfattat sitt brutna räkenskapsår, som stäcker sig till och med mars i år. Det skriver Breakit.

Bolaget grundades 2018 av influencern Ida Warg, som gjorde en exit i december 2023. Företaget såldes till det finska skönhetsmärket Lumene, ägt av riskkapitalbolaget Verdane.

ANNONS

Enligt den senaste rapporten har omsättningen minskat med 4 procent, till 129,6 miljoner kronor. Rörelseresultatet minskade med 27 procent, till 12,7 miljoner kronor.

Företaget förklarar utfallet med "en skakig omvärld och en minskad efterfrågan".  Men i vintras, när Lumene-gruppen förvärvade Ida Warg Beauty, avslöjade man att målet är växa varumärket snabbt.

Vår ambition är att dubbla siffrorna i verksamheten inom de närmaste fem åren, genom att expandera internationellt. Genom att utveckla Ida Warg Beauty parallellt med Lumene kommer vi att generera stora resurser som vi ska investera i marknadsföring, bygga starka team och se till att vår finska fabrik förblir en konkurrensfördel för gruppen, sade Adrian Innergård, vd på Lumene Group, i ett pressmeddelande.

I Lumene Groups portfölj finns, förutom Ida Warg Beauty, tre andra varumärken: Hudvårdsvarumräket Lumene och hårvårdvarumärkena Cutrin samt Promise - som endast säljs till frisörsalonger.

Dela artikeln: