Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Uppstickaren gör comeback - mitt i konkursen: "Modellen fungerar"

Christopher Heybroek, vd och grundare av Picsmart
Kunder och butiker bakom oväntade draget.
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

Dagligvaruhandlarna på nätet har haft en riktigt tuff tid bakom sig. För Picsmart, som plockar och levererar matvaror från redan befintliga dagligvarubutiker, blev det riktigt nattsvart och bolaget tvingades ansöka om konkurs.

Men nu tänds verksamheten upp igen i Stockholm av konkursförvaltaren. Det kan även bli aktuellt att dra igång verksamheten i Skåne igen. Allt detta efter påtryckningar från såväl kunder som handlare.

Det är viktigt att visa att modellen fungerar och att butikerna tror på den, säger Johan Hörnberg, vid advokatfirman Schjødt, till Breakit.

ANNONS

Han berättar att det finns intressenter som är redo att köpa konkursboet och att man inväntar bud på måndag, som är deadline. Exakt hur många som är sugna på att plocka på sig bolaget vill han dock inte avslöja.

Grundaren, Christopher Heybroek, är glad över att verksamheten är uppe och snurrar igen.

Det är mycket positivt att kunna återuppta verksamheten i Stockholm, vilket understryker styrkan i vår affärsmodell. Vi fortsätter nu vår dialog med intressenter, tillsammans med Johan och teamet på Schjødt, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln: