Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Kedjan stänger fem butiker - här lägger de ned

Jesper Lien, vd för Plantagen
Säger upp 150 medarbetare för att rädda bolaget.
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

Den 22 augusti gick Plantagen in i en rekonstruktion för att rädda kedjans framtid.

Sedan dess har e-handeln bommats igen i både Sverige, Norge och Finland. Och nu står det klart att även fem butiker i Sverige planeras att läggas ned vid årsskiftet.

Det här är ett tungt besked för de duktiga medarbetare som berörs av butiksstängningarna och nedskärningarna. Samtidigt är detta ett nödvändigt steg för att säkra Plantagens framtid i Sverige, säger Jesper Lien, vd för Plantagen, i en kommentar.

ANNONS

Vid sidan av butiksstängningarna kommer man även att skära ned på personal på kontoret i Helsingborg. Dessutom kommer kontoret i Frösundavik att läggas ned.

Totalt, med de nedlagda butikerna inräknade, kommer omkring 150 anställda att förlora sina jobb. Fackliga förhandlingar har inletts.

Vi är övertygade om att vi genom denna process kan vidareutveckla företaget och behålla vår position som Nordens ledande växt- och trädgårdscenterkedja, säger Jesper Lien, vd för Plantagen.

Kedjans inköps- och logistikbolag kommer inte att påverkas av den pågående omorganisationen. Man kommer heller inte göra några förändringar vad gäller leverantörer av varor till de svenska butikerna.

Butikerna som stängs:

  • Länna
  • Ludvika
  • Råå
  • Kalmar
  • Slagsta

Dela artikeln: