Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Heta varumärket i konkurs i Sverige - efter svåra kriserna

Har kämpat för sin överlevnad i flera år.
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

De växte fram som ett av Sveriges hetaste modevarumärken och e-handlare. Men de senaste åren har varit en kamp mot blodiga förluster för Odd Molly, som även gick igenom det stålbad som är en rekonstruktion.

Vid årsskiftet såldes bolaget för blott en miljon kronor till danska Nordic Fashion Brands A/S, ägare av Noa Noa, med en förhoppning om att ge bolaget nytt liv. Men istället blev det en kraschlandning och nu har Odd Mollys svenska bolag, Odd Molly Sverige AB, försatts i konkurs.

Ett beslut som kommer i kölvattnet av att ägaren var under tvångsupplösning hemma i Danmark. Koncernen har därefter försatts i rekonstruktion.

ANNONS

Ehandel kunde berätta i inledningen av september att Odd Molly tidigare begärts i konkurs under sommaren. En begäran som senare drogs tillbaka. Men leverantörer, som inte fått betalt, hotade med att göra samma sak igen.

Tyvärr har våra fakturor inte betalts. Efter en lång process av tålmodigt väntade, betalningsplaner som skapats men sedan inte genomförts, så har vi nu delgivit dem begäran om konkurs, skrev en leverantör till Ehandel.

Har miljonskulder

De har i skrivande stund ett skuldsaldo på 7,4 miljoner hos Kronofogden och har löpande tagit emot betalningsförelägganden från leverantörer.

Det var dock inte någon leverantör som lämnade in en konkursansökan den här gången - det kom från bolaget självt. Ansökan lämnades in på fredagen den 20 september och beviljades onsdagen den 25 september.

Johan Hörnberg, advokatfirman Schjødt, har utsetts till konkursförvaltare.

Odd Molly omsatte 269 miljoner kronor och gjorde en förlust på -18,2 miljoner under sitt senast registrerade verksamhetsår som är 2022.

LÄS ÄVEN: Krisande varumärket har miljonskulder - fordringsägare hotar med konkurs

LÄS ÄVEN: Efter rekonstruktionen - ägarna rear ut Odd Molly: "Har gjort allt"

Dela artikeln: