Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Startade i sovrummet - nu firar de 1 miljon kunder: "Gick som tåget"

Ricky Hagstedt, vd och grundare
Beställningen som blev till ett familjeföretag.
Izabella Borowska
izabella@ehandel.se

Dela artikeln:

För 13 år sedan, när Ricky Hagstedt fick en ny jobbmobil, ville han ta hand om den extra mycket och utrusta den med skydd och skal. Men till just den modellen kunde han inte hitta några mobiltillbehör i Sverige.

Så jag började kolla lite utanför Sverige. Till slut hittade jag skärmskydd, ett 6-pack. Så det beställde jag hem. Det blev perfekt. Men då hade jag ju 5 stycken över, säger Ricky Hagstedt, vd och grundare.

Så han lade ut skydden på Tradera, som såldes på nolltid. Något som Ricky direkt fick mersmak av. Så han beställde hem ett gäng till och gjorde om processen. Bara att den här gången beställde han även hem lite andra mobiltillbehör också.

ANNONS

Försäljningen på Tradera började rulla och snart slängde han även upp en egen hemsida Billigamobilskydd.se. Och efter ett år behövde han ta tjänstledigt från sitt heltidsjobb för att kunna satsa ännu mer på sin e-handel.

De flesta skrattar när de hör att billigamobilskydd.se startade hemma i sovrummet - men så är det! Skal, skärmskydd och plånböcker blev staplade om varandra i Billy bokhyllor från Ikea i sovrummet. I garderoben. I ännu en garderob. Under sängen. När det var fullt där hyrde jag en lokal på Mariestadsvägen i Tibro.

"Ska fira"

Inom några månader kunde Ricky och hans fru säga upp sig från sina jobb.

Efter ett år blev 200 kvadratmeter för litet för företaget, men som tur var var grannlokalen ledig. När vi hade ett nytt hyreskontakt så gjorde vi ett stort hål i väggen. Billigamobilskydd.se fick nu 600 kvadratmeter till lager, butik och kontor.

Sedan dess har företaget bytt lokaler igen, och idag säljs produkterna via egen e-handel och marknadsplatsen Fyndiq. Man har även en fysisk lagershop i Tibro, Västra Götalands län.

Man kan väl säga att Billigamobilskydd.se är ett familjeföretag. Förutom mig och min fru jobbar även vår son här. Därutöver finns ännu tre anställda samt ett antal sommarjobbare när vår ordinarie personal vill ha lite sommarlov. Och sen får vi ju inte glömma Hjalmar, familjehunden, och hans dotter, Hjördis. De är ju de "riktiga" cheferna!

Och idag är ingen vanlig dag, för idag firar bolaget en miljon handlande kunder.

Det ska vi fira med tårta och champagne, säger Ricky Hagstedt och tillägger att han aldrig trodde att den här dagen skulle komma när han började med ett skärmskydd på Tradera för över 10 år sedan.

"Har en stabil grund"

Förutom den svenska hemmamarknaden jobbar Billigamobilskydd idag även med den norska, danska och finska. Man driver även en internationell e-handel, Coverin.com, som har euro som valuta.

Under 2023 minskade omsättningen med 23 procent och landade på 19,1 miljoner kronor. Samtidigt lyckades man dock vända en tidigare förlust till vinst. Rörelseresultatet gick från minus 177 000 kronor under 2022, till plus 434 000 kronor i fjol.

Efter vårt rekordår 2022 så slog inflationen och en nästan 40-procentig ökning av dollarn till. Detta i kombination med Temus aggressiva satsning i Sverige gjorde att vi valde lönsamhet i stället för tillväxt under 2023. Det var lite ovant för oss då vi gick som tåget de första tio åren, med en tillväxt på 20 procent årligen.

För att lyckas med lönsamheten har bolaget fokuserat på att höja sitt ROI, se över sin personalstyrka, investerat i en packrobot och köpt lokalen man sitter i.

Nu känns det som att vi har en stabil grund att stå på med en hållbar försäljning, avslutar Ricky Hagstedt.

Dela artikeln: