Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Swish-konkurrenten öppnar i Sverige: “Räknar med signifikant ökning”

Rune Garborg, vd
Pressar Swish till samarbete?
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

Redan i mars kunde vi rapportera att norska Vipps var på väg till Sverige. Samtidigt avslöjade Vipps vd Rune Garborg att man var i dialog med Swish om ett samarbete.

Nu står det klart att Vipps öppnar för svenska konsumenter. Tjänsten slog upp portarna idag och Vipps har stora förhoppningar på utvecklingen.

 

ANNONS

Vårt mål är att förenkla hela Norden, så vi är otroligt glada och exalterade över att lansera Vipps i Sverige. Gränsöverskridande betalningar mellan Norge, Danmark och Finland har varit en framgång, och vi förväntar oss en betydande ökning av antalet gränsöverskridande transaktioner nu när det största landet i Norden hänger med på det roliga, säger Rune Garborg.

Problemet är dock att vi redan har Swish i Sverige med cirka 8,5 miljoner användare. En tjänst som svensken verkar absolut älska. Gissningvis är Vipps offensiv också ett försök att pressa Swish till ett djupare samarbete, något man pratat om tidigare.

LÄS ÄVEN: Gränsöverskridande "swishningar" i hela Norden? - “Ingen hemlighet”

Det är dock förstås trevligt för oss svenskar att kunna använda Vipps och att därmed kunna skicka pengar över de nordiska gränserna. Vipps har enligt egen utsago 12 miljoner användare i Danmark, Norge och Finland.

Sedan MobilePay och Vipps gick samman har vi drömt om att få med Norden i en enkel och smidig app som alla enkelt vet hur de ska använda. Vi tävlar mot de största varumärkena i världen och nu har vi den perfekta grunden för att lansera nya funktioner som positionerar oss starkt i konkurrensen om den nordiska marknaden, säger Rune Garborg.

Vipps app finns tillgänglig för iOS och Android från och med i dag. Svenskar måste föra in sina kortuppgifter för att kunna skicka pengar och för att kunna ta emot pengar så måste ens bank stödja det. Det verkar alltså finnas en del friktion kvar för svenska användare.

Dela artikeln: