Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Anrika kedjan öppnar sin 49:e butik: "Här finns bra förutsättningar"

Gör premiär på onsdag.
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

Det grundades som ett sadelmakeri i Eksjö 1931 av Oscar Waern. Sedan dess har klassiska Hööks vuxit till en Skandinavisk kedja inom hästsport.

Nu väntar det även en premiär i veckan, när bolaget öppnar butik nummer 49 i Sverige. Det sker på onsdag den 25 september när man slår upp portarna på handelsområdet Sisjön.

Vi är väldigt glada att kunna öppna en Hööks-butik i Sisjön. Här finns bra förutsättningar för en långsiktig butiksutveckling, säger Pia Ekelund, New business & Establishment Manager på Hööks, i en kommentar.

ANNONS

Utöver sina butiker har de även en e-handel som prisats flera gånger genom åren.

Hööks ägs sedan 2019 av lågprisjätten Jula och har haft en tuff period bakom sig de senaste åren. Under 2023 backade omsättningen från 540 till 507 miljoner och man vände även från vinst till förlust: Från 10 miljoner till -43 miljoner, efter finansiella poster.

I mitten av mars kom beskedet att samtliga anställda på lagret i Viared varslas för att bolaget ska spara pengar och sikta mot lönsamhet.

"Tror mycket på etableringen"

Men kanske kan den nya butiken ge bolaget lite efterlängtad draghjälp igen.

Vi tror väldigt mycket på den här etableringen. Den ger en ökad tillgänglighet för våra kunder i Göteborgs-området och en möjlighet för fler att ta del av vårt erbjudande, säger Pia Ekelund.

Som ofta brukligt är vid premiärer så utlovas det erbjudanden och firande när dörrarna öppnas klockan 10.

Dela artikeln: