Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Grundarna dissade 350 miljoner - så mycket vill de ha

Grundarna Jacob och Victor Eriksson (Foto: Boxbollen)
Jagar ny ägare till snabbväxaren.
Izabella Borowska
izabella@ehandel.se

Dela artikeln:

Sedan 2023 har Boxbollen-grundarna, Jacob och Victor Eriksson, pratat om att de vill sälja bolaget. I början var det "en strategisk spelare" som efterfrågades. Efter ett år beskrevs en potentiell storägare som "någon som kan skala upp bolaget snabbt och som kan sälja både fysiska och digitala spel".

I en uppföljningsintervju med Ehandel låg siktet inställt på att sälja merparten av Boxbollen under andra eller tredje kvartalet 2024. Nu avslöjas det att ett bud låg på bordet i somras. Hela 350 miljoner kronor. En summa som grundarna tackade nej till. De ville nämligen ha mer. Det skriver Breakit.

ANNONS

Det hade varit skönt att casha av, få ett kvitto på det vi har gjort och sen gå vidare, säger Jacob Eriksson till Breakit.

Enligt sajten ska prislappen för Boxbollen ligga på mellan två och tre miljarder kronor.

Det hade varit skönt att sälja. Det är sjukt intensivt. Eftersom jag och brorsan är så extremt involverade i hela bolaget och gör väldigt mycket. Det är krävande. Det är som att vi är elitidrottare och vår sport är business. Man håller väl bara x antal år i ett sådant här högt tempo, säger Jacob Eriksson.

Lägger 200 miljoner på annonsering

Under 2023 steg företagets omsättning kraftigt till 305 miljoner kronor, en betydande ökning från 126 miljoner kronor året innan. Även resultatet efter finansiella poster förbättrades markant, från 19,8 miljoner kronor till 46,9 miljoner kronor.

För 2024 har bolaget ambitiösa mål och planerar att nå en omsättning på 75 miljoner dollar, motsvarande cirka 790 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 25 miljoner dollar, motsvarande 263 miljoner kronor.

Under året har företaget satsat stort på marknadsföring och lagt 200 miljoner kronor på annonsering. De har även investerat 50 miljoner kronor i samarbeten med internationella stjärnor som Tom Brady, Conor McGregor, Eva Longoria och Khloé Kardashian.

Dela artikeln: