Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

JYSK slog nytt miljardrekord - trots trög start: "Ökat avsevärt"

Globala jätten svällde rejält.
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

Det började motigt, men sedan blev det ordentlig fart på möbel- och heminredningskedjan Jysk. Den danska jätten lyckades sälja sina produkter för drygt 62 miljarder kronor globalt under räkenskapsåret 2023/24, lågkonjunkturen till trots.

Det är en ökning med 7,6 procent mot året innan och ett nytt rekord för bolaget. Antalet sålda enheter ökade också, men med 11 procent.

Vårt räkenskapsår hade en utmanande start med låg försäljning, men med vårt fokus på konkurrenskraftiga priser och våra kvalitetsprodukter lyckades vi sätta ännu ett omsättningsrekord för Jysk. Vi har också ökat antalet kunder avsevärt i våra butiker i alla våra länder och online samtidigt som vi fortsätter att ta marknadsandelar, säger Rami Jensen, vd och koncernchef för Jysk, i en kommentar.

ANNONS

Man tog även emot hela 8,1 miljoner nya kunder - också det ett nytt rekord för kedjan som har över 3 400 butiker i 48 länder.

Jag vill tacka våra medarbetare för deras hårda arbete och engagemang och inte minst deras fantastiska kundfokus, säger Rami Jensen.

Värt att notera är också att man hittills i år öppnat 137 nya butiker och under våren 2025 gör man för första gången entré i Marocko med flera butiker.

Dela artikeln: