Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Footway säljer hjärtat i sin e-handel för 27 miljoner kronor

Daniel Mühlbach, vd
“Central för vår e-handel”.
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

I förra veckan så meddelade Footway att man förhandlat om sina lån och därmed minskat sin skuldsättning. Samtidigt framgick det att försäljningen av företagets e-handelstjänst Footway+ (Footway OaaS AB) flyttats fram till 16 september.

LÄS ÄVEN: Footway minskar skuldsättningen rejält: “Vi är mycket nöjda”

Ett datum som nu passerat, och sent igår stod det klart.

ANNONS

Footway Group AB meddelar idag att bolaget framgångsrikt har slutfört försäljningen av sitt dotterbolag Footway OaaS AB. I enlighet med tidigare offentliggjord information har försäljningen skett med företräde för befintliga ägare, där de flesta större ägare har valt att utnyttja möjligheten att bli aktieägare även i OaaS-bolaget, skriver Footway.

Det har dock varit ett antal nya investerare som tillkommit, meddelar man.

Efter försäljningen blir Solberget Invest AB den största ägaren med en andel av det totala antalet aktier och röster i OaaS-bolaget om 20 procent. Köpeskillingen för transaktionen uppgår till 27 miljoner kronor.

Footways vd, Daniel Mühlbach, kommenterar:

Vi välkomnar Solberget Invest som en viktig investerare i OaaS-bolaget och ser fram emot deras bidrag till plattformens framtida utveckling, säger Daniel Mühlbach.

Försäljningen ämnar att stärka Footway efter en turbulent tid med en rekonstruktion i ryggen.

Genom försäljningen av Footway OaaS AB stärker vi vår finansiella ställning och minskar våra löpande kostnader, vilket ger oss förbättrade förutsättningar att fortsätta utveckla vår verksamhet. Samtidigt ser vi fram emot att fortsatt använda plattformen, som är central för vår e-handel, säger Daniel Mühlbach.

Dela artikeln: