Sök
Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Miljardbolaget rusar - gör jättevinst: "Positivt"

Elin Glommen Liljedahl (Foto: Linkedin & Ridestore)
Ägarna plockar ut 350 miljoner.
Izabella Borowska
izabella@ehandel.se

Dela artikeln:

Ridestore, ett svenskt e-handelsföretag inom segmentet outdoor, har varit verksamma i två decennier. Under den tiden har bröderna Emil och Linus Hellberg vuxit Ridestore till ett miljardbolag. Idag ingår varumärkena Dope, Newsoul och Montec i portföljen.

Förra året släppte Emil Hellberg vd-ratten och lämnade över, för första gången sedan lansering, till Elin Glommen Liljedahl. Och nu har första årsrapporten, under hennes ledning, kommit in.

ANNONS

Företaget rapporterar stark tillväxt och meddelar att Ridestore har jobbat med "effektiv resurshantering". Mer exakt har man strategiskt allokerat sina resurser, samt backat för att fokusera på sina kärnverksamheter. Något som lett till en utökad kundbas och förbättrat resultat.

Våra varumärken har fortsatt att stärka sin position i branschen, vilket bidrar till vår övergripande tillväxt och stabilitet, skriver de i årsredovisningen.

Omsättningen ökade med 40 procent till 1,6 miljarder kronor. Rörelseresultatet steg samtidigt med 30 procent, till 473 miljoner kronor.

Vi ser positivt på framtiden, även om den ekonomiska situationen ibland kan vara osäker. Våra varumärken, vårt engagemang i hållbarhetsarbete och vårt fokus på vintersäsongen är ytterligare faktorer som vi förväntar oss kommer att fortsätta bidra till en positiv utveckling, står det i rapporten.

Bolaget ser också att man har alla möjligheter att fortsätta parera för tuffa tider, vilken man varit väldigt framgångsrika med så här långt.

Som med alla företag finns det risker och osäkerhetsfaktorer som vi måste hantera. Dessa inkluderar valutakursfluktuationer, konkurrens på de marknader vi verkar och eventuella utmaningar i försäljningskedjan. Vi är förberedda på att möta dessa utmaningar och övervakar noggrant situationen för att vidta lämpliga åtgärder för att minimera deras effekt på vår verksamhet.

Ridestore har även genomfört en utdelning på 350 miljoner kronor till ägarna, Emil och Linus Hellberg.

Dela artikeln:

Sök

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!