Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Sponsrat Innehåll

Framtidens affärsmodell? Så bygger Andy okay framgång genom värdedriven konst

Grundat av aktivistkonstnären Andreas Häggkvist år 2020, har Andy okay snabbt vuxit till en av de mest inflytelserika plattformarna som förenar konst och välgörenhet. Med sin unika "ge vad du kan"-modell har de gjort konst mer tillgänglig för alla, samtidigt som de stödjer viktiga sociala och miljömässiga ändamål. 

Men vad ligger bakom framgångarna, och hur ser framtiden ut för Andy okay? Vi satte oss ner med medgrundaren och VD, Naslin Ossanloo, för att få veta mer.

"Vi ville skapa något meningsfullt"

Vi startade Andy okay med en tydlig vision: vi ville inte bara sälja konst, vi ville göra skillnad, berättar Naslin. 

Genom samarbeten med konstnärer från hela världen skapar de begränsade upplagor av konsttryck, där en del av intäkterna går till välgörenhetsorganisationer som WWF, Rainforest Trust och Non-Violence Project Foundation.

Konst är ett kraftfullt verktyg. Vi ville att varje konstverk skulle ha ett syfte utöver att vara vackert – att det skulle kunna bidra till en bättre värld.

Rekordår för tillväxt

De senaste åren har varit en succé för Andy okay. Under senaste räkenskapsåret mer än dubblade företaget sin omsättning, från 19.6 till 42.2 miljoner SEK, med en bibehållen vinstmarginal på 8 %. 

Det är fantastiskt att se att vår modell fungerar så bra, säger Naslin. Men det som gör oss mest stolta är att vi har vuxit utan att kompromissa med våra värderingar. Vi har fortfarande samma kärnteam, och vi är noga med att våra samarbeten ska vara meningsfulla och långsiktiga.

Samarbeten är hjärtat i allt

Samarbeten ligger i hjärtat av Andy okay. 

 Vi jobbar nära våra konstnärer och välgörenhetspartners, men också med de som hjälper oss i vår dagliga verksamhet, förklarar Naslin. 

Till exempel har Andy okay valt att jobba med kundtjänstspecialisten OnlineFactory för att säkerställa att sina kunder alltid får den bästa servicen. Företaget har etablerat en kultur där varje samarbetspartner är noga utvalt. 

Det är viktigt för oss att alla vi jobbar med delar vår vision om att skapa en mer medkännande och rättvis värld och att de är experter inom sin nisch.

Hon betonar att deras framgång också bygger på att de hela tiden hittar nya sätt att utveckla sina samarbeten, både med konstnärer och organisationer.

 Vi vill fortsätta skapa konst som gör skillnad, och för att göra det behöver vi arbeta med de bästa.

Konst som en kraft för förändring

När vi frågar Naslin vad som gör Andy okay speciellt, återkommer hon alltid till samma sak: konstens potential att förändra. 

Konst berör oss på ett djupare plan. Genom att koppla samman den känslan med välgörenhet skapar vi en plattform där varje köp gör skillnad. Det är grunden till varför Andreas startade Andy okay - Art for causes, och det som driver oss.

Med en stark vision och ett brinnande engagemang för både konst och samhällsförändring ser framtiden ljus ut för Andy okay.

Sök

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!