Sรถk
Stรคng denna sรถkruta.
ANNONS

E-handeln lyfte modehandeln - "en positiv signal"

Sofia Larsen, vd
Stilindex inleder en ny mรคtperiod med e-handel.
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

Det gรฅr bra nu fรถr e-handeln med klรคder, i alla fall om man fรฅr tro Svensk Handel. I den senaste rapporten Stilindex, fรถr augusti mรฅnad, sรฅ konstaterar man att e-handeln med klรคder รถkade med nรคra 11 procent.

Nyheten kommer efter att Stilindex utรถkats med mer data och fรถr fรถrsta gรฅngen slรคpps siffror uppdelat pรฅ butik och e-handel, meddelar Svensk Handel. Man har dock tidigare rapporterat dessa siffror men backat tillbaka dรฅ underlaget var fรถr dรฅligt.

ANNONS

Frรฅn och med augusti 2024 utรถkas Stilindex och fรถrsรคljningsutvecklingen fรถr fysiska jรคmfรถrbara butiker samt e-handelns utveckling publiceras. Med utvecklingen av indexet inleds en ny mรคtperiod, vilket innebรคr att det inte finns nรฅgon ackumulerad fรถrsรคljningsutveckling fรถr det aktuella รฅret, skriver Svensk Handel.

Mรฅnadens utveckling ser ut som fรถljer:

Fysisk handel Augusti 2024-2023
Klรคder 1,80%
Skor โˆ’1,90%
E-handel Augusti 2024-2023
Klรคder 10,80%
Skor โˆ’9,40%

Totalt innebar detta att klรคder รถkade med 2,1 procent och skor minskade med -2,8 procent.

ร–kningen i klรคdhandeln รคr glรคdjande och en positiv signal om bรคttre tider. Det fรถrhรฅllandevis varma vรคdret i augusti รคr en fรถrklaring till att skohandeln inte tog fart. Med hรถstvรคdrets intรฅg rรคknar vi med att fรถrsรคljningen av skor fรฅr en rejรคl skjuts, sรคger Sofia Larsen, vd pรฅ Svensk Handel.

Nytt fรถr mรฅnaden รคr รคven att man mรคter fรถrsรคljningen av dam-, herr- och barnklรคder.

Fรถrsรคljningen av damklรคder gick starkast och รถkade med 4,9 procent, konstaterar Svensk Handel.

Dela artikeln: