Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Dollarstore öppnar tolv butiker i Sverige - här ska de ligga

"Fortsätter att växa och expandera".
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

Dollarstore visar inga tecken på att sakta ned i Sverige.

Nu öppnar man snart sin 132:a butik i landet. Den slår upp portarna klockan 10.00 den 20 september i handelsområdet Välsviken i Karlstad.

Det nya varuhuset blir heller ingen liten pjäs, utan kommer att mäta hela 2 600 kvadratmeter.

Det här blir vår nionde butik i Värmland och det är riktigt kul att vi fortsätter att växa och expandera där! Nu kommer vi dessutom bli ännu mer tillgängliga till ännu fler kunder i och med placeringen i Karlstad, vilket länge har känts som ett naturligt nästa steg för oss, säger Fredrik Holmström, expansionschef på Dollarstore, i en kommentar.

ANNONS

I samband med premiären utlovas öppningserbjudanden men också kaffe, fika, tävlingar en DJ och en överraskningshink med presenter för de 200 första kunderna.

Totalt kommer den nya butiken att sysselsätta tio yrkesverksamma inom detaljhandeln, samt en butikschef.

Det här blir också startskottet på en ytterligare satsning från kedjan. Totalt ska tolv nya butiker öppnas i Sverige under 2024 och 2025. Dessutom ska tre befintliga butiker flyttas.

Här öppnar man nytt

Tre av de tolv nya butikerna öppnas i år och utöver Karlstad kommer man slå sig ned i Umeå och i Burlöv i slutet av november.

Butikerna som tillkommer 2025 kommer att vara belägna i Lund, Hälla i Västerås, Kiruna, Väla i Helsingborg, Östhammar, Båstad, Karlshamn, Stenungsund och Sisjön i Göteborg.

Stor expansion i Danmark

Dollarstore grundades 1994 och har sedan dess vuxit till att bli en av de största lågprisaktörerna i Sverige. De ägs sedan 2023 av finska varuhusjätten Tokmanni och driver även en kedja i Danmark som fått namnet Big Dollar.

Den danska kedjan har i dag fem butiker, men kommer att få ett tillskott på hela åtta stycken nya under 2024 och 2025.

Dela artikeln: