Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Kan räddas efter konkursen - köpare flockas inför budgivning

"Både stora och mindre bolag".
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

I början av förra veckan kom beskedet att den svenska whiskytillverkaren, och e-handlaren, Mackmyra kastat in handduken och gått i konkurs - mitt i 25-årsfirandet.

Men varumärket kan få nytt liv. Sedan konkursbeskedet har det strömmat in potentiella köpare, trots att bolaget drogs med mångmiljonförluster år ut och år in. Under 2023 skrevs förlusten till hela -93 miljoner kronor och det med en omsättning som föll från 80 till 70 miljoner.

ANNONS

Det finns dock flera intressenter som ser potential i bolaget, som gör sig redo för en intensiv budgivning om konkursboet, rapporterar SvD.

Det är över 50 stycken. Och det är både stora och mindre bolag plus en del privatpersoner. Jag har aldrig varit med om ett sådant intresse för ett konkursbo, säger Emma Berglund Uväng, konkursförvaltare, till tidningen.

Spekulanterna kommer inledningsvis att få lämna ett första bud. Därefter granskar konkursförvaltaren de inkomna buden och väljer ut vilka som får delta i en skarp budgivning.

Det klart det känns roligt med ett sådant intresse. Det gör också att jag känner mig ganska trygg i att vi i slutändan kommer hitta en ny ägare till Mackmyra, säger Emma Berglund Uväng.

"90 procent mest nyfikna"

Men hos storägaren Lennart Hero, som var en av de största fordringsägarna tillsammans med Skatteverket, är det inte lika muntra förhoppningar vad gäller det stora intresset på förhand.

90 procent av de där är mest nyfikna, tror jag. Man ska inte räkna med att alla kommer att presentera ett bud. Det här är inte vilken verksamhet som helst. Det är mycket regler och tillstånd för att driva alkoholtillverkning, säger han till SvD.

LÄS ÄVEN: Klassiska varumärket i konkurs - mitt i 25-årsfirandet: "Sorgligt"

Dela artikeln: