Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

Amazons nya satsning i Sverige - köper dina begagnade prylar

Linnéa Forrester, kommunikationsansvarig på Amazon.se
"Returnera och få betalning".
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

I början på juni kunde vi rapportera att Amazon lanserar en second hand-avdelning i Sverige. Den fick kort och gott namnet Amazon Begagnad.

Men de begagnade varorna som såldes kom då endast från säljare på plattformen. Nu kan vi avslöja att marknadsplatsen tar det ett steg längre.

ANNONS

Efter att vi upptäckt en ej fungerande Trade-in-knapp under flera produktgrupper hörde vi av oss till Amazon, som nu också bekräftar att även konsumenterna själva ska kunna sälja sina begagnade prylar till marknadsplatsen, via samarbetspartnern Recommerce.

Amazons Trade-in-program låter Amazon-kunder returnera en produkt och få en betalning överförd direkt till deras bankkonto, säger Linnéa Forrester, kommunikationsansvarig på Amazon.se, till Ehandel.

Det nya trade-in-programmet är nu också live på den svenska sajten och den tidigare ej fungerande Trade-in-knappen är numer i bruk.

Produkter som ingår i programmet inkluderar smartphones, surfplattor och spelenheter. Processen är enkel och bekväm för kunder, med fri frakt för att skicka varan till Amazon, säger Linnéa Forrester.

Dela artikeln: