Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

E-handlaren växer med 7 miljoner: "Framtiden ser extremt ljus ut"

Emil Henriksson, vd på Buyersclub (Foto: Buyersclub/Pressbild)
Efter en urstark sommar höjer e-handlaren tillväxtmålen.
David Gustavsson
david@ehandel.se

Dela artikeln:

Sweden Buyersclub är ett medlemsbaserat e-handelsvaruhus. Nu presenterar man sin rapport för det andra kvartalet, alltså perioden mellan april och juni i år.

Nyckeltal för Buyersclub:s Q2 2024:

  • Nettoomsättning: 18,1 mkr (11,1)
  • Ebit-resultat: -0,8 mkr (-1,6 mkr)
  • Medlemsintäkter: 5,1 mkr (4,1)

 

ANNONS

E-handlaren och marknadsplatsen lyckades med andra ord både att växa och att minska sin förlust, samtidigt som medlemsintäkterna ökade med exakt 1 miljon kronor.

Framtiden för Buyersclub ser extremt ljus ut och efter rapportperioden noterar vi att juli är årets hittills bästa månad. Julhandeln i december 2023 är den enda månaden, då vi tidigare sett högre omsättning. Under hösten ligger fokus på att bibehålla nuvarande tillväxt samt nyckeltal för att nå ett positivt kassaflöde. Historiskt har 60 procent av årets totala omsättning landat på andra halvåret, vilket bådar väldigt gott för resten av 2024, kommenterar vd:n Emil Henriksson.

Nu siktar han mot en omsättning på mellan 120 till 150 miljoner kronor under helåret 2025, med en vinst på 5 till 8 miljoner. För 2026 ligger omsättningsmålet på 150 till 200 miljoner med en vinst på 8 till 12 miljoner.

Dela artikeln: