ANNONS

Kronans Apotek tar klivet ut på nätet med ny e-handel

Kronans Apotek tar klivet ut på nätet med ny e-handel

Konkurrensen på nätet hårdnar för de svenska apoteken, nu är det dags för Kronans Apotek att bli digitala.

ANNONS

Förutom nätaktören Apotea har bland annat Apoteket AB, Apotek Hjärtat och Apoteksgruppen gått online. Nu är det dags för Kronans Apotek att göra detsamma.

Från och med idag är det möjligt att handla hela sortimentet, det vill säga handelsvaror, receptfria och receptbelagda läkemedel, direkt på Kronansapotek.se. Varorna kan hämtas ut på något av Kronans Apotek, eller så skickas de hem. Det gäller dock inte kylvaror och narkotikaklassade läkemedel som måste hämtas ut på plats.

– Det ska bli spännande att nu gå in i det digitala kundmötet där e-handeln är ett första steg. Kunderna efterfrågar möjligheten till e-handel och för oss är det ett naturligt komplement till våra över 300 befintliga apotek, säger Lars Birkeland, vd på Kronans Apotek.

Ett komplext projekt

Via e-handeln kommer det bland annat att bli möjligt för kunden att jämföra priser, få farmaceutisk rådgivning och en fullständig överblick över samtliga recept. Förutom att sajten är responsiv har Kronan försökt skapa en enkel sök-hantering och överskådlig produktpresentation.

– Samtidigt är vi ödmjuka inför lanseringen. Det är ett stort komplext projekt med tusentals detaljer. Vi vet att vi kommer att behöva förbättra vår e-handel allt eftersom, säger Anna Carlqvist, chef e-handel på Kronans Apotek.

 

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se