ANNONS

PayPals första egna uppköp ska fixa den mobila handeln

PayPals första egna uppköp ska fixa den mobila handeln

Betalföretaget PayPal gör nu sitt första förvärv efter skilsmässan med Ebay.

ANNONS

Redan i juli berättade PayPal att de stod inför att köpa upp flera andra bolag. Efter delningen med Ebay har man 6 miljarder dollar att sätta sprätt på och dessa ska först och främst gå till förvärv.

Nu har man gjort sitt första uppköp sedan splitten och det är företaget Modest som man lägger vantarna på. Modest startades 2012 av Harper Reed and Dylan Richard. De kom då närmast ifrån nätbutiken Threadless och Harper har även tidigare jobbat som teknikchef för president Obama, där Dylan var också var med i teamet.

Modest jobbar för att förenkla köp på nätet och framför allt i mobilen.

- Mobil handel suger och vi vill fixa det, har Harper Reed sagt i en intervju med Fortune.

Tjänsten de erbjuder gör det möjligt att införa en köpknapp på alla möjliga platser som i exempelvis ett email. Modest vill göra det möjligt att handla var som helst med några få enkla tryck.

Flyttar in hos Braintree

Modest blir nu en del av PayPals företag Braintree som även det jobbar för att förbättra den mobila handeln och minska friktionen vid ett köp.

Braintree har bland annat hjälpt det sociala nätverket Pinterest med sin köpknapp, som nyligen lanserades, och det är vad man kallar kontextuell handel som man nu satsar på med uppköpet av Modest. Syftet är att erbjuda en e-handel där kunderna redan är och att inte tvinga dem att byta kontext för att genomföra köpet. Ser du något du gillar ska du kunna köpa det på samma plats och utan några extra komplicerade steg att ta sig igenom.

Köpeskillingen eller villkoren för affären har inte offentliggjorts men Modest tar nu sitt pick och pack och flyttar in på Braintrees kontor i Chicago för att tillsammans fixa den mobila handeln.

 

Foto: PayPal
På bild: Dylan och Harper

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se