Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

E-handelsföretaget nära 50 miljoner - men supertillväxten är över

Karl Bergström, grundare och e-handelschef
"År 2024 markerade ett nytt kapitel".
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

Förra året kunde Ehandel berätta om hur e-handlaren Beslag Online gått från 27 till 46 miljoner kronor i omsättning för räkenskapsåret 2022. Bolaget blev även under 2022 utsedda till e-handelsraket av Svea då man ökade med 115 procent, baserat på 2021 års siffror.

ANNONS

LÄS ÄVEN: De rusar till 46 miljoner - mer än tripplar vinsten

Det Borås-baserade företaget har uppenbarligen hittat ett framgångsrecept genom att sälja handtag och knoppar på nätet. Så hur gick det för snabbväxaren i fjol? Ett år som inte direkt varit fördelaktigt för alla e-handlare.

Under räkenskapsåret har stort fokus fortsatt legat på att utveckla hemsidan för att förbättra kundupplevelsen och öka konverteringsgraden. Under året har man fokuserat på att utöka sin närvaro i sociala medier och arbetet med SEO har utvecklats väl under året. Nya marknader utreds kontinuerligt och bland annat Holland har lanserats som ny marknad med gott resultat, skriver företaget för 2023.

Omsättningen tog dock inga jättekliv som åren innan, men man visar ändå upp styrkan i affären genom att fortsätta växa. Försäljningen ökar från 46,2 till 48,6 miljoner kronor. Resultatet minskar något men företaget är fortsatt lönsamt med en vinst på 7,2 miljoner kronor, ner från 7,9 miljoner året innan.

"Vår kärna förblir orubbad"

Beslag Online är e-handelsdelen av Beslag Design-koncernen, med huvudkontor i Båstad. I början av 2024 blev koncernen en del av Salix Group.

År 2024 markerade ett nytt kapitel i Beslag Designs historia då vi blev en del av Volati-koncernen genom att integreras i Salix Hem & Beslag. Trots vår tillhörighet till en större börsnoterad organisation förblir vår kärna orubbad. Vi värnar om vår unika identitet och om att vårda det nära arvet från våra kundrelationer, skriver Båstadsföretaget.

LÄS ÄVEN: Så tripplade de vinsten - trots tuffa tider: "Grymt team"

Dela artikeln: