Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

De slog 26,5 miljoner och halverade förlusten - efter sparpaket

Simon Jonsson, grundare och vd på Vou You
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

"Gjort betydande omstruktureringar".

ANNONS

Vou You driver såväl You.se och Dermastore.se som en grossistverksamhet för parfym och skönhet. De hade under 2022 ett tufft år, där omsättningen visserligen ökade med knappa miljonen - men den tidigare vinsten vändes till en förlust på nära -1,5 miljoner kronor.

Därmed stod det klart att ett större sparpaket, som inkluderade nedskärningar, behövde genomföras under förra året. Det framgår också att så skett av den allra senaste årsredovisningen för just 2023.

Bolaget har under 2023 gjort betydande omstruktureringar inom verksamheten, främst gällande arbetsroller. Detta har gjorts av nödvändighet för att förbättra bolagets finansiella ställning. Bolaget har därför haft ett stort personalbyte med flera uppsägningar och några nyanställningar. Bolaget har sedermera färre heltidsanställda, men i stället fler behovsanställda, skriver de i årsredovisningen.

Så lyckades man få rätsida på affären igen under förra året? Omsättningen växte faktiskt till 26,5 miljoner kronor under förra året. Däremot blev det återigen röda siffror. Det positiva var dock att förlusten mer än halverades till -615 669 kronor.

Siffrorna pekade alltså i rätt riktning igen och man skriver också att under 2024 har inga väsentliga händelser skett hittills.

Dela artikeln: