ANNONS

Digitala begravningsbyrån levererar rekordsiffror - igen

Jakob Nordström, vd för Lavendla
Lavendla/Pressbild

Och nu rullar man ut ny efterfrågad tjÀnst.

ANNONS

Lavendla fortsÀtter att visa stark tillvÀxt. Den digitala begravningsbyrån ökade under 2023 sin omsÀttning med 31 procent till 121 miljoner kronor i Sverige och Danmark.

2022 var första gången sedan starten 2014 som bolaget visade vinst, en trend som fortsatte Àven i fjol.

Enligt Jakob Nordström, vd och grundare av Lavendla, landade ebitda-resultatet för den svenska och danska verksamheten preliminÀrt på 15 miljoner kronor under året.

Nyckeln till framgångarna har framför allt varit att vi lyckats kommunicera vÀrdet av vårt erbjudande på ett tydligare sÀtt, och dÀrmed också blivit bÀttre på att ta betalt för den service vi erbjuder. Det har resulterat i stark lönsamhetsutveckling i Sverige, i kombination med god försÀljningstillvÀxt i vår danska verksamhet, sÀger Jakob Nordström till Ehandel.

Stor frustration

Målet för 2024 Àr enligt Nordström fortsatt fokus på lönsam tillvÀxt, dÀr en av de större satsningarna Àr en nylanserad terapitjÀnst.

Lavendla Terapi Àr ett av våra större initiativ under året. Flera av våra rådgivare Àr både terapeuter och begravningsrådgivare. En bredd många av våra kunder uppskattar då de får hjÀlp hela vÀgen.

Han pekar också på att det finns ett stort behov som inte tillfredsstÀlls idag. Att kunna boka möten lÀngre Àn 25 minuter, som flera aktörer idag har som standard enligt Nordström. Samt möjligheten att erbjuda lokala fysiska möten i kombination med digital terapi.

Vi ser en stor frustration idag hos våra klienter, dÀr man anser att mötestiderna Àr för korta och många vill kunna trÀffa sin psykolog fysiskt i något skede av terapi-relationen. Något som vi kan bidra med, sÀger Jakob Nordström.

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se