ANNONS

De passerade 100 miljoner: "Kan bli nĂ¥got riktigt stort"

Siktar mot att ta ledartröjan i Europa.

ANNONS

LĂ¥gkonjunktur och minskad köplust, men kosttillskott stoppar svenskarna i sig som aldrig förr. Ă…tminstone hos Elexir Pharma, som nu avslöjar att man redan i november passerat den magiska gränsen pĂ¥ 100 miljoner kronor i omsättning för första gĂ¥ngen.

Elexir Pharma har funnits i över 20 Ă¥r men vi är bara i startgroparna pĂ¥ vad jag tror kan bli nĂ¥got riktigt stort, säger Jimmy MĂ¥nsson, vd och medgrundare av Elexir Pharma.

Bolaget har därmed ökat omsättningen med runt 300 procent sedan 2018. Förra Ă¥ret landade omsättningen pĂ¥ 87,1 miljoner, sĂ¥ det är en stadig ökning man gör i Ă¥r. Vad resultatet väntas landa pĂ¥ gĂ¥r man dock inte ut med än.

Vi har gasat rejält de senaste Ă¥ren och utvecklat flera nya högkvalitativa kosttillskott som tagits emot väl. Syftet har frĂ¥n början varit att skapa förutsättningar för en bättre hälsa för alla och vi ser att det starka hälsointresset gör att fler väljer vĂ¥ra produkter, säger Heidi MĂ¥nsson, inköpschef och medgrundare av Elexir Pharma, i en kommentar.

Ambitionerna är ocksĂ¥ höga för företaget, som har en hel del expansion kvar att göra. De har i dag 16 anställda och säljer sina kosttillskott i Norden och pĂ¥ den asiatiska marknaden.

FrĂ¥n start har vi sett en stor vilja hos mĂ¥nga att förbättra sitt välmĂ¥ende och det bara fortsätter öka. Därför har vi nu siktet inställt pĂ¥ att växa ytterligare och bli ledande i Europa inom kosttillskott. Det är glädjande att se att fler upptäcker fördelarna med att förebygga sin hälsa, säger Jimmy MĂ¥nsson.

Nils Lund
nils@ehandel.se