ANNONS

Toppchef med kund i fokus ska ta Klarna in i framtiden

Toppchef med kund i fokus ska ta Klarna in i framtiden

Klarna meddelar att man gjort en drömrekrytering. Anna Borg, som under tre år platsat på Veckans Affärers lista över de mäktigaste kvinnliga cheferna i Sverige, tar över som Nordenchef på betaltjänstföretaget. Anna Borg börjar sitt nya jobb under våren 2015 och kommer närmast från rollen som Vice President Sales på Vattenfall.

ANNONS

Klarna har siktet inställt på USA och i början av 2015 är det dags att ta sig an marknaden som inom tre år ska vara företagets största. Men betaltjänstföretaget satsar även stort på vad som än så länge är företagets största marknader, Sverige och Norden.

Nu har man rekryterat Anna Borg, en av det svenska näringslivets mäktigaste kvinnor, till rollen som Nordenchef. Anna Borg kommer till Klarna från rollen som Vice President Sales på Vattenfall och börjar under våren 2015.

– Anna Borg är en drömrekrytering för Klarna, och vi kände direkt att hon var rätt person för rollen. Anna Borg har levererat förstklassiga resultat på Vattenfall, men framförallt är hon precis som vi övertygad om att ett företag måste sätta kunden och inte produkten i fokus i alla led, säger Niklas Adalberth, medgrundare och vice vd på Klarna.

Kunde inte tacka nej

På Klarna är man väldigt nöjda med att ha lockat till sig ett så tungt namn och även Anna Borg, som under tre år platsat på Veckans Affärers lista över de mäktigaste kvinnliga cheferna i Sverige, ser fram emot den nya utmaningen.

– Jag har haft en fantastisk tid på Vattenfall, men när möjligheten dök upp var den för bra för att tacka nej till. Klarna har på kort tid etablerat sig som marknadsledande inom betalningar, och tillsammans med handlarna utvecklar de framtidens affärsmodeller inom e-handel. Det vill jag verkligen vara en del av, säger Anna Borg.



Källa: Press

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se