Sรถk
Stรคng denna sรถkruta.
ANNONS

Systembolaget backar efter domen - ger upp tvisten

Heini Zachariassen, grundare av Vivino
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

"Det hรคr รคr en logisk konsekvens".

ANNONS

Systembolaget fรถrlorade tvisten med Winefinder, vars grรคnsรถverskridande distansfรถrsรคljning ansรฅgs fรถrenlig med gรคllande lagstiftning av Hรถgsta domstolen. Winefinders fรถrsรคljning till svenska kunder har nรคmligen skett frรฅn Danmark, vilket alltsรฅ รคr tillรฅtet.

Systembolaget har รคven legat i tvist med danska Vivino, som gjort samma sak som Winefinder, men nu vรคljer man att dra tillbaka sin talan mot bolaget.

Det hรคr รคr en logisk konsekvens av Hรถgsta domstolens dom dรฅ den centrala rรคttsfrรฅgan รคr densamma i de bรฅda rรคttsfallen. Domen ger en tydlighet kring hur nuvarande lagstiftning ska tolkas. Systembolagets samhรคllsuppdrag att sรคlja alkohol med ensamrรคtt och ansvar i Sverige i syfte minska alkoholens skadeverkningar och vรคrna folkhรคlsan รคr ofรถrรคndrat, sรคger Malin Sandquist, kommunikations- och hรฅllbarhetschef pรฅ Systembolaget, i ett uttalande.

Vivino vann tidigare i fรถrsta instans, men Systembolaget รถverklagade till Patent- och marknadsรถverdomstolen. De har nu informerats om att Systembolaget inte tรคnker driva processen vidare.

Dela artikeln: