ANNONS

Därför lämnade hon chefsjobbet på Zalando: "Värderingsstyrd person"

Joanna Hummel berättar om varför hon valt att lämna
Press

"Hade inte möjligheten att påverka".

ANNONS

Igår kunde Ehandel berätta att Joanna Hummel, som har flera tunga e-handelsroller på sitt cv, valt att lämna sin roll som Nordenchef på Zalando. Anledningen till varför ville ingen av parterna riktigt avslöja när nyheten först sipprade ut, men nu har Hummel själv lyft på locket.

LÄS ÄVEN: Joanna Hummel lämnar Afound – går till Zalando: ”Min drömroll

I en intervju med Di berättar Joanna att avhoppet till stor del beror på att hon inte delade bolagets värderingar när det kommer till ledarskap och hållbara affärer.

Jag är en värderingsstyrd person och för mig är det viktigt att jag verkar i en miljö som linjerar med mina värderingar, säger hon i en kommentar till Di.

Kulturella skillnader

Beslutet att lämna e-handelsjätten ska ha tagits redan i våras och under sommaren gjorde Hummel sin sista dag på Zalando. Det efter lite drygt 18 månader på jobbet.

Jag räds inte att komma in i en miljö där det finns mycket utmaningar men då behöver man också sitta på ett mandat så att man har möjlighet att påverka. Men jag hade inte möjligheten att påverka så som det såg ut på Zalando, säger hon.

Jag tror att det är viktigt att säga att det finns en kulturell skillnad i ett tyskt bolag kontra de mer nordiska eller svenska bolagen som jag befunnit mig i tidigare.

Vad nästa steg blir vill hon inte avslöja i dagsläget mer än att det handlar om ett konsultuppdrag, samt att hon kommer lägga mer fokus på de styrelseuppdrag hon har sedan tidigare.

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se