ANNONS

De slog 14 miljoner: "Förväntade oss ett bättre resultat"

Nicole Zaade, vd
Foto: Skärmdump/Linkedin

"Kände att e-handel var något som hade en ljus framtid".

ANNONS

E-handeln Shockproof.se drivs av Sam Zaade och Nicole Zaade. Verksamheten med säte i Sollentuna drivs under företagsnamnet Eight Bits AB. Ett bolag som under fjolåret levererade en stabil tillväxt.

Försäljningen gick från 10,8 miljoner, 2021, till 14,3 miljoner kronor under 2022. Rörelseresultatet sjönk dock från 1,6 miljoner till strax under en miljon kronor.

Gick året som väntat?

Vi hade förväntat oss ett bättre resultat men vi hade ett par oförutsedda utgifter, berättar Sam Zaade för Ehandel.

Även under 2020 låg man lite över 10 miljoner så omsättningen tog ett kliv uppåt i fjol.

När drog ni igång verksamheten och hur gick tankarna då?

Vi började på hobbynivå runt 2015 samtidigt som vi jobbade våra normala jobb. Vi ville hålla på med en "side hustle" med utvecklingspotential som samtidigt hade en låg ingångströskel. Vi kände att e-handel var något som hade en ljus framtid. Vi båda jobbade med webbutveckling vilket givetvis hjälpte väldigt mycket i början och vi använde vår bostadsrätt delvis som lager. Allt eftersom att det gick bättre så valde vi att jobba med det på heltid. Nu har vi två duktiga medarbetare och planen är att fortsätta erbjuda grymma produkter till rimliga priser.

Företaget säljer dator- och mobiltillbehör och då främst olika former av skydd, därav namnet Shockproof. E-handlaren har samtidigt en bred marknadsplatsstrategi och bolagets
produkter finns på flera olika plattformar.

Hur går det under 2023?

Ungefär som 2022 men med bättre vinst, svarar Sam Zaade.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se