ANNONS

Efter tuffa åren - kedjan öppnar två nya butiker

Emma Klintbo Klingspor, vd på Designtorget

"Så vi växer som bolag just nu".

ANNONS

Designtorget firar 30 år med två nya butiker. Den ena slår upp portarna i Göteborg, mitt emot NK, någonstans i oktober eller november. Den andra tar plats i Gallerian Gränbystaden i Uppsala.

Ägaren Ayad Al-Saffar, som förvärvade Åhléns och Designtorget, vill bredda butiksnätet för kedjan, som snart kommer att vara uppe i totalt åtta fysiska butiker i landet samt e-handel.

Ayad är en ägare som satsar på butiksnätet, både för Åhléns och Designtorget. Vi ser också att det är så vi växer som bolag just nu. Vi är duktiga på att driva fysisk handel på de platser som finns, säger Emma Klintbo Klingspor, vd på Designtorget, i ett uttalande.

Tidigare i år öppnade man även en butik i Malmö Emporia och det tar inte slut här. Det är nämligen två nya butiker planerade under 2024. Exakt var de landar är dock inte klart i dagsläget.

Vi hoppas kunna finnas kvar i 30 år till, det verkar som att vi hittat ett koncept som många kunder attraheras av, säger Emma Klintbo Klingspor.

Designtorget har några tuffa år bakom sig med dalande försäljning och röda siffror. Under det senast registrerade verksamhetsåret, 2021, omsatte man 87 miljoner kronor och gjorde en förlust på 9,1 miljoner.

Nils Lund
nils@ehandel.se