ANNONS

Slog 10 miljarder - växte med 151 procent i Sverige: "Stolta"

Peter Windischhofer, Jürgen Riedl och Kilian Kaminski är grundarna bakom Refurbed

Marknadsplatsen rusar.

ANNONS

Refurbed är marknadsplatsen för rekonditionerad hemelektronik, som tagit Europa med storm. Nu visar man stolt upp att ytterligare en milstolpe har passerats. De har nämligen uppnått en omsättning på 1 miljard euro, alltså nästan 12 miljarder kronor, efter sex års verksamhet.

Vi är mycket nöjda och oerhört stolta över resultatet. Det faktum att vi nu har nått miljardstrecket är en otrolig prestation av alla som har bidragit till framgången. Ett stort tack till alla Refurbed-anställda och våra partners, säger Peter Windischhofer, medgrundare av Refurbed, i ett uttalande.

De tog plats på den svenska marknaden för två år sedan och även här har tillväxten pekat rakt uppåt. Bolaget delar inga exakta försäljningssifror, men säger att tillväxten varit 151 procent under första kvartalet i år, jämfört med samma period 2022.

Omsättningen i maj var dessutom 67 procent högre än i januari. Totalt skickar man runt 2000 order varje vecka i Sverige.

Vi ser den här milstolpen som ett tydligt tecken på att hållbarhet och den cirkulära ekonomin är på uppgång. Vi har åstadkommit stora saker tillsammans och kommer att åstadkomma ännu mer, säger Peter Windischhofer.

Nils Lund
nils@ehandel.se