ANNONS

Anrika butiken i konkurs - efter 38 år: "En stor förlust"

Inflationen blev spiken i kistan.

ANNONS

Cenino Donna-butiken i Kristianstad City bommar igen för gott, efter flera kämpiga år som till slut resulterade i en konkurs. Det innebär även att den nya e-handeln som gick i väntans tider, inte kommer att få se dagens ljus.

Bolaget omsatte förvisso nästan 14 miljoner under sitt senaste verksamhetsår, som avslutades i augusti 2022. Men samtidigt ökade förlusten från 524 000 till 714 000 kronor. Efter att ha slitit ont under pandemin så fick man sen brottas mot en skenande inflation - en motståndare som blev alldeles för tuff till slut.

Det är med sorg vi meddelar att Cenino Donna som funnits i Kristianstad City sedan 1985 lägger ner, skriver man på sin Facebook-sida och fortsätter:

Efter att kämpat oss igenom en lång pandemi så kom nästa bakslag. Situationen med energipriser, minskad köpkraft pga ränteläget och mindre kunder i centrum gör att vi tvingas stänga.

Beskedet mottogs också med bestörtning från de kunder som uppskattat butiken, som öppnade 1985, genom åren.

Jag lider med er något oerhört. Den absolut bästa klädbutik jag varit i, allt från urvalen på kläder, faciliteter och framförallt bemötande och service. Önskar er så mycket lycka till med allt, ni kommer vara saknande och Kristianstad fick just en stor förlust, skriver en av dem.

Nils Lund
nils@ehandel.se