ANNONS

VD:n lämnar - efter spricka med grundaren: "Svårt att släppa taget"

Sarah Krusell lämnar vd-rollen i Garden Glory

"Samarbetet fungerade kanske inte som det skulle".

ANNONS

Efter nära två år hos Na-kd, varav runt ett år som CCO, gick flyttlasset till Garden Glory och rollen som vd för Sarah Krusell. Hon hade förvisso varit styrelseledamot där sedan 2019, men att sätta sig i vd-stolen för bolaget var något nytt.

Det blev också en kortvarig sejour, för nu har hon fått lämna posten, rapporterar Breakit. Enligt grundaren Linda Brattlöf, som nu tar tillbaka vd-rollen, kom duon helt enkelt inte överens. Samtidigt går bolaget, enligt egen utsago, mycket bra sedan slutet av 2020 och början av 2023.

Så här kan det bli. Man har förhoppningar och förväntningar, och sedan infrias inte dem. Samarbetet fungerade kanske inte som det skulle. Men livet går vidare, säger Linda Brattlöf till sajten.

Hon säger också att det var flera faktorer som bidrog till att man nu skiljs åt.

Vi har inget otalt, men vi ser ju på saker och ting på olika sätt.

Även Sarah Krusell har även hon kommenterat beslutet om det avslutade uppdraget.

Det är inte ovanligt att när en grundare ska lämna över vd-rollen så blir det ibland svårt att släppa taget fullt ut vilket jag har förståelse för. Därför har jag och Linda enats om att jag lämnar min operativa roll i bolaget och Linda tar tillbaka rollen som vd. Garden Glory har fantastiska produkter och ett unikt varumärke som jag fortsatt tror starkt på, säger hon till Breakit.

LÄS ÄVEN: Efter avhoppet från NA-KD: Hon blir VD på heta e-handlaren

Nils Lund
nils@ehandel.se