Sรถk
Stรคng denna sรถkruta.
ANNONS

Klarna-rival i samarbete med - Klarna: "Helt naturligt"

Geir ร˜stby, vd fรถr Klarna i Norge och Daro Navaratnam, Daro Navaratnam, grundare och vd fรถr Dintero
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

"Fรฅr ut mer av att samarbeta รคn att konkurrera".

ANNONS

Den norska betallรถsningen Dintero, som bland annat har Schibsted och Bring pรฅ รคgarsidan, har beskrivits som en Klarna-utmanare. Det hindrar inte de bรฅde fintech-bolagen att ingรฅ ett nytt samarbete, nรฅgot som innebรคr att Dinteros alla kunder kommer att kunna erbjuda Klarnas betallรถsning i sina butiker.

I utgรฅngspunkten levererar vi en lite annan lรถsning รคn Klarna, men det stรคmmer ju att vi ocksรฅ รคr konkurrenter pรฅ nรฅgra omrรฅden. Samtidigt รคr det sรฅ att vi med vรฅr lansering av Split Payment och vรฅra ambitioner om ytterligare tillvรคxt, fรฅr ut mer av att samarbeta รคn att konkurrera, sรคger Daro Navaratnam, vd fรถr Dintero, och fortsรคtter:

En stor del av vรฅra fรถretagskunder uttryckte att de รถnskade Klarna i vรฅr betallรถsning. Det รคr dรคrfรถr helt naturligt fรถr oss att gรฅ in i detta samarbete, fรถr att ge bรฅde slutkunder och vรฅra fรถretagskunder den valfrihet de vill ha.

Ska vรคxa internationellt

Dintero, som i november i vรคrderades till 500 miljoner norska kronor, har under de senaste 18 mรฅnaderna sett en stark tillvรคxt. Man har รคven lanserat sin Checkout-lรถsning i Sverige och Split Payment i Norge. Navaratnam sรคger att samarbetet med Klarna kommer att bidra till att stรคrka Dinteros konkurrenskraft utanfรถr Norges grรคnser.

Nu รคr vi gott rustade fรถr ytterligare tillvรคxt utanfรถr Norge, bรฅde ekonomiskt, produktmรคssigt och kompetensmรคssigt. Eftersom Klarna รคr en ledande global betalningslรถsning, kommer detta samarbete ocksรฅ medverka till att styra vรฅr konkurrenskraft utanfรถr de norska grรคnserna. Fรถrst som en nordisk utmanare och sedan pรฅ den internationella marknaden, sรคger Dario Navaratnam.

Frรฅn Klarnas sida รคr det frรคmst Dinteros betallรถsning Split Payment, som Klarnas norska vd Geir ร˜stby ser stor potential i. En lรถsning man sjรคlva inte kan erbjuda. I Split Payment kan man dela betalningen till flera sรคljare pรฅ olika plattformar, sรฅsom takeaway frรฅn olika matstรคllen eller resor med olika fรถretag.

Det har varit och kommer fรถrmodligen fรถrsรคtta att vara en รถkning av den hรคr typen av delningsekonomi och plattformar, dรคr flera leverantรถrer av allt frรฅn mat till transporter kommer att erbjuda sina produkter och tjรคnster samlat. Nรคr Dintero รถppnar fรถr mรถjligheten att betala med Klarna i sin Split Payment-lรถsning, fรฅr slutkunden tillgรฅng till vรฅra populรคra betalningslรถsningar ocksรฅ i fรถr den hรคr typen av tjรคnster. Det รคr vi vรคldigt nรถjda med, sรคger Klarnas norska vd, Geir ร˜stby.

Dela artikeln: