ANNONS

De mest populära produkterna - under en sämre mellandagsrea

Evelina Galli rekommenderar TV-kategorin för bäst deals

"Ett typiskt exempel".

ANNONS

I går rapporterades det om en potentiellt sämre mellandagsrea än tidigare år, från handlarnas synvinkel. Nu har jämförelsetjänsten Pricerunner kikat på rean ur ett konsumentperspektiv. Hur bra är egentligen mellandagsrean i år?

LÄS ÄVEN: Mellandagsrean en katastrof? – “det vore förödande”

Pricerunner har alltså kikat närmare på årets mellandagsrea på nätet och kommit fram till att 8 procent av priserna har sänkts. Detta kan jämföras med 13 procent, som var siffran under förra året.

Vi såg en liknande trend under årets Black Friday-kampanj, där färre produkter var nedsatta men rean i snitt var lika stor som förra året, säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på Pricerunner.

Jämförelsetjänsten rapporterat dock att prissänkningarna är lika stora som under fjolåret. Produkterna ska i snitt vara 19 procent billigare än förra veckan. Men enligt Pricerunners statistik har 40 procent av priserna som nu är nedsatta först höjts med minst 10 procent under hösten.

Bland de kategorier som ökat mest i pris sedan sommaren återfinns bland annat kläder, väskor och skor. De bästa kategorierna att fynda i, sedan julveckan, rapporteras samtidigt vara mobiltillbehör, trädgårdsredskap och tv-apparater.

Tv är ett typiskt exempel på en produkt som kan vara värt att klicka hem under någon av årets stora reakampanjer. Ofta passar återförsäljare och tillverkare på att rea ut fjolårets flaggskeppsmodeller, vilket ger mer prestanda för pengarna för den som kan tänka sig att nöja sig med förra årets version, säger Evelina Galli.

Enligt en tidigare YouGov-undersökning så svarade 36 procent att de kommer ta del av årets mellandagsrea.

Pricerunner bjuder även på en lista över de hittills mest populära produkterna under rean.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se