ANNONS

Tungt namn till leverantören: “Hon ville att jag skulle bli en Kodmyra”

Ola Fors

"Svårt att säga nej".

ANNONS

Det verkar röra på sig hos e-handelsleverantören och plattformen Kodmyran. Nu meddelar bolaget att man rekryterar ingen mindre än e-handelspionjären Ola Fors.

Ola har tidigare varit e-handelschef på Outnorth och jobbat som marknadschef inom Nordic Ecommerce Group. Han är även känd som PatronerOla (fortsatt så på Twitter) då han drev e-handeln Patroner.se redan 1999, en butik som sedan såldes till jätten InkClub.

Nu blir han marknads- och säljchef hos Kodmyran.

Ola kommer med mycket erfarenhet och vi kompletterar varandra bra. Eftersom Ola jobbat mycket med de större bolagen i branschen, och även jobbat en del med riskkapitalister, och med större tillväxtresor än vad jag velat göra, så kan vi nu också genom Ola förstå och hjälpa våra kunder ännu bättre i deras tillväxtresor, säger Kodmyrans vd Katrin Lundgren.

Kodmyran öppnar nu också ett kontor i Växjö, och rekryteringen sägs även vara en del av denna nya satsning i södra Sverige.

Katrin och jag har sprungit på varandra en hel del under 15 års tid, jag har bland annat stått på scenen på hennes kära e-handelsdag i Sundsvall. Kärleken till e-handel och e-handlare, och entreprenörskap och entreprenörer, är gemensam, så när hon ville att jag skulle bli en Kodmyra var det svårt att säga nej. Jag är helt säker på att detta kommer bli både kul och bra och att vi kan skapa riktigt bra saker gemensamt, säger Ola Fors.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se