Sök
Stäng denna sökruta.
ANNONS

DHL höjer priserna i Sverige - så mycket dyrare blir frakten

Peter Ervasalo, vd DHL Express Sverige
Nils Lund
nils@ehandel.se

Dela artikeln:

"Varit ett turbulent år".

ANNONS

Speditörerna delar ogärna med sig av siffror kring prishöjningar, men DHL verkar tänka annorlunda. De meddelar nämligen att från och med den 1 januari 2023 så höjer DHL Express priserna i Sverige med 7,9 procent.

Hittills har 2022 varit ännu ett turbulent år med en instabil marknadsmiljö som utmanar global handel. Men vi har bevisat vår förmåga att erbjuda stabila och pålitliga tjänster till våra kunder globalt, säger Peter Ervasalo, vd, DHL Express Sverige i ett uttalande.

Prisjusteringarna sker årligen från DHL och exakt hur stora, eller små, de blir varierar från land till land. Och de berör kunder med standardavtal.

Med den årliga prisjusteringen kan vi investera i vår infrastruktur och teknologi för att säkerställa motståndskraftiga och hållbara kundlösningar i världsklass. Det inkluderar toppmoderna flygplan och fordon, utvidgning av våra faciliteter för att möta ökande efterfrågan från kunder och investeringar i gröna och mer hållbara lösningar, såsom hållbart flygbränsle och elfordon, säger Peter Ervasalo.

Dela artikeln: